Het leven wordt vooruit geleefd en achterwaarts begrepen
(Soren Kierkegaard)

In 1959 werd ik als tweede in een gezin met uiteindelijk vier kinderen geboren in Den Haag en ik bleef het enige meisje. In 1967 verhuisden we naar Deventer. Dat was het begin van een turbulente periode, die mijn levensloop en loopbaan grotendeels heeft bepaald.

Na het behalen van mijn MAVO diploma ging ik op 17 jarige leeftijd het huis uit om een jaar te werken voor zakgeld, kost en inwoning in een huishouden van 30 jongeren. Dat was een leerzame ervaring. Daarna begon ik aan een opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige in Den Haag. Die opleiding heb ik niet afgemaakt. In 1980 kwam ik terecht bij de rijksoverheid en heb ik me in een andere richting ontwikkeld.

Ruim 30 jaar lang ben ik werkzaam  als communicatie- en participatieadviseur voor rijksoverheid, lagere overheden en maatschappelijke organisaties. Daarnaast heb ik me verder ontwikkeld tot psychosynthese therapeut, (wandel)coach en counselor, creatief therapeut, tuintherapeut en loopbaanbegeleider. Sinds 2011 ben ik als studieleider, docent en mentor aan de opleiding Natuur in Begeleiding  van de  Kraaybeekerhof Academie in Driebergen verbonden.

Na een voetreis van drie maanden in 2009, vond ik thuiskomen het aller moeilijkste van mijn reis. Ogenschijnlijk nam het leven gewoon zijn gang, maar iets in mij was veranderd. Niets was meer hetzelfde.
Over mijn ervaringen tijdens mijn voetreis heb ik een boek geschreven: Verslag van een voetreis naar Santiago de Compostela  (ArtNik Uitgaven, € 23,95 excl. verzendkosten).
ik ben getrouwd, heb twee volwassen dochters en twee kleindochters.

Lees op LinkedIn meer over mij