Over mij

Leonie Joosting Bunk

Het leven wordt vooruit geleefd en achterwaarts begrepen
(Soren Kierkegaard)

In 1959 werd ik als tweede in een gezin met uiteindelijk vier kinderen geboren in Den Haag.  We verhuisden midden jaren zestig naar Deventer. Na de middelbare school werkte ik een jaar als vrijwilliger en in 1977 begon aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Die opleiding heb ik niet afgemaakt. Ik kwam ik terecht bij de overheid en werkte vervolgens 30 jaar voor verschillende organisaties als communicatie- en participatieadviseur.

Toen ik 50 was, wandelde ik van Den Haag naar Santiago de Compostela in Spanje. Na drie maanden wandelen, ging het leven ogenschijnlijk gewoon door, maar ik was veranderd. Niets was voor mij meer hetzelfde. Toen ben ik op zoek gegaan naar mijn verlangens en drijfveren en heb ik me verder ontwikkeld tot psychosociaal therapeut. Mijn specialisaties zijn psychosynthese en tuintherapie. Ik werk onder andere met meditatie, creatieve werkvormen en opstellingenwerk.

Mijn fascinatie voor de bezieling van mensen en organisaties is gebleven.  Als studieleider, docent en mentor aan de opleiding Begeleidingskunst van de  Kraaybeekerhof Academie in Driebergen mag ik ieder jaar deelgenoot zijn van de ontwikkeling van ‘mijn’ studenten – een voorrecht.

Ik ben getrouwd, heb twee volwassen dochters en twee kleindochters.

Lees op LinkedIn meer over mij